Heer van Scherpenzeelweg 14, 5731 EW Mierlo
E: info@onsmierloostheater.nl

Deze voorstelling is uitverkocht.

117 op voorraad

Leif de Leeuw en Sem Jansen – From A Living Room Part 2

Leif de Leeuw, de beste gitarist van de Benelux en voor de achtste keer uitgeroepen tot beste bluesrock-gitarist van de Benelux, komt samen met Sem Jansen naar Ons Mierloos Theater!

Leif en Sem spelen beiden gitaar in de southern rockband van Leif de Leeuw én als duo. Ze spelen americana muziek en begeleiden zichzelf op gitaar, pedal-steel, lap-steel en mandoline. Je hoort eigen songs en een greep uit hun favoriete americana songs van o.a van Darrell Scott, Jackson Browne, Brad Paisley en Chris Stapleton.

Samenwerking
Sommige samenwerkingen zijn te leuk om te laten. Zo ook die tussen zanger/gitarist Sem Jansen en gitarist Leif de Leeuw. Met de Leif de Leeuw Band hebben ze al zes albums uitgebracht en Sem’s eerste soloalbum is ook een feit. Sem en Leif mogen daar nu ook hun eerste akoestische duo album ‘’From a Living Room’ aan toevoegen. De songs op het album zijn een mix van eigen geschreven songs en een greep uit de favoriete Americana en Country songs van het duo.

Tijdens de pandemie werd de vraag naar kleinere optredens in een akoestische duo bezetting steeds groter. De setlist bestond in het begin uit songs van de Leif de Leeuw Band, gespeeld met akoestische gitaren. De reacties waren lovend en er was een zaadje gepland om dit concept verder uit te werken. Buiten dat Sem en Leif een grote voorliefde hebben voor blues, southern rock en jam band muziek, delen ze een grote passie voor folkmuziek, country en Americana. De setlist werd aangevuld met liedjes van Darrell Scott, Glen Campbell en Willie Nelson. Ondertussen bleef het duo los van elkaar en soms samen liedjes schrijven. De Americana en folk liedjes die daaruit kwamen pasten perfect bij de stijl van het duo.

Daarnaast hadden Sem en Leif flink wat tijd over in de lockdowns om online op zoek te gaan naar vintage instrumenten. Ze hebben gezamenlijk een collectie weten op te bouwen met oude Gibson’s, lapsteels, mandolines en andere snaarinstrumenten. De instrumenten gingen in deze periode direct mee het podium op en inspireerden om anders muziek te gaan maken. Een nieuwe sound en richting ontstond.

Toen de pandemie over was, bleven de aanvragen voor duo optredens komen. Het duo zag deze interesse als een kans en besloot om door te pakken. Het idee om een album op te nemen ontstond. Deze keer wilden ze alles anders aanpakken dan dat ze tot nu toe hadden gedaan bij de Leif de Leeuw Band. Ze besloten om zich te laten inspireren door een van hun lievelingsalbums ‘Real Time’ van Tim O’Brien & Darrell Scott. Dit album is opgenomen bij Darrell Scott thuis op de bank. Dit wilden zij ook gaan doen en het duo besloot om een album bij Sem thuis in de woonkamer op te nemen zonder producer. In februari 2023 is het duo begonnen met de opnames en twee maanden later was de laatste noot vastgelegd. De songs zijn een mix van verhalende eigen liedjes, authentieke country classics en favoriete covers geworden. Het doel was om een zo eerlijk en authentiek mogelijk product te maken zonder invloeden van buitenaf. Dit heeft geresulteerd in een avontuurlijk, spannend en dynamisch album.

Vanaf januari 2024 toeren Sem Jansen en Leif de Leeuw met hun nieuwe plaat ‘From a Living Room’ door het land. Sem zingt en speelt mandoline en gitaar. Leif speelt bij deze shows gitaar, mandoline, pedal steel en lap steel. Eigen liedjes, de vintage instrumenten, mooie oude country classics en achtergrondverhalen daarover staan centraal in deze show.

 

 

 

ZAT
11
JAN
Leif de Leeuw en Sem Jansen
From A Living Room Part 2
toegang € 18,00
incl. consumptie
aanvang
20.15 uur