Heer van Scherpenzeelweg 14, 5731 EW Mierlo
E: info@onsmierloostheater.nl

Deze voorstelling is uitverkocht.

125 op voorraad

Bertolf en Nathalie Schaap – Theatertour

Over Bertolf
Als kind was Bertolf Lentink al gek op bluegrass, de mengeling van country en folk die zich kenmerkt door virtuoos akoestisch gitaarwerk. Zijn vader draaide bijna niets anders en het ouderlijk huis stond vol met gitaren, mandolines en banjo’s. Als 12-jarige verkocht hij aan zijn klasgenoten cassettebandjes met traditionals die hij met zijn vader in de huiskamer had opgenomen.

Zelf werd hij bekend als singer-songwriter met gitaarpopliedjes, maar dat hij een keer iets met bluegrass zou doen, stond vast.

Niet lang geleden reisde de singer-songwriter en gitarist naar Nashville om eindelijk zijn oude droom eens waar te maken: een album opnemen met zijn grote helden. Muzikanten waar hij al zijn hele leven naar luistert. Onder meer dobro-grootheid Jerry Douglas, vioolgenie Stuart Duncan en baslegende Mark Schatz speelden mee. Bluefinger is de titel van het nieuwe album van Bertolf.

Bertolf wordt muzikaal begeleid door de veelgevraagde musicus Nathalie Schaap op contrabas en zang.

Volkskrant:
“Geen andere Nederlandse singer-songwriter klinkt zoals hij: zo verzorgd, warmbloedig, achteloos, ‘retro’ en eigentijds tegelijk, zo mooi gezongen bovendien.”

Over Nathalie Schaap
Zingen kon ze al in de wieg. De paplepel voerde haar vooral klassieke muziek, en tijdens haar opleiding tot professioneel muzikant namen jazz en pop het over. Hier ontdekte ze ook de contrabas, wat een brug sloeg naar de genres waar ze mee opgroeide. Samen met zang vormde dit instrument de basis voor haar veelbelovende loopbaan, en voor haar eigen band,
NATHALIE. 

Recent kwam hiervan de eerste EP ‘Dream along’ uit. Nathalie werkte o.a. met Douwe Bob, Bertolf, Tangarine, Jenny Arean, het Nederlands Blazers Ensemble, het Metropole Orkest met Laura Mvula en het Groot Omroep Koor. Ze gaf leiding aan haar eigen projecten Medan Trio en Cousin Hatfield, en startte samen met Tibor Elferink het Common Ground Festival in Zwolle.

Momenteel tourt Nathalie met Bertolf (Bluefinger), en werkt ze aan haar debuutalbum.

 

 

ZON
27
OKT
Bertolf en Nathalie Schaap
Theatertour
toegang € 18,00
incl. consumptie
aanvang
20.15 uur