Heer van Scherpenzeelweg 14, 5731 EW Mierlo
E: info@onsmierloostheater.nl

Deze voorstelling is uitverkocht.

140 op voorraad

Alles wat je altijd al wilde weten over het Songfestival en meer…

Cabaretier Robbert Jan Proos keek als klein jochie in 1984 voor het eerst naar het songfestival. Hij zag drie hoogblonde jongens op gouden  schoentjes namens Zweden winnen. Daarmee wist hij twee dingen zeker: man, wat ben ik homo, en dit is het allerleukste programma dat er is en ooit zal zijn!

Eindelijk is het zo ver: 44 jaar na Teach-In heeft Nederland weer gewonnen en kwam het leukste feestje naar Nederland. Maar hoe vaak organiseerden wij het Songfestival? Waarom doet Australië mee? En waarom hebben we godesnaam ooit Sieneke ingezonden? 

Allemaal vragen waarop Robbert Jan Proos het antwoord gaat geven in deze hilarische voorstelling vol smakelijke verhalen en bespiegelingen over het foutste feestje van het jaar. En heb je zelf een vraag? Mail ‘m voor de voorstelling naar onsmierloostheater@gmail.com en je krijgt live antwoord!

Is Robbert Jan de grootste kenner dan? Dat zou hij zelf nooit zeggen, maar zijn moeder denkt van wel. En zijn vrienden, die te pas en te onpas afschuwelijk obscure inzendingen uit Macedonië en Montenegro moeten aanhoren als ze het lef hebben om gezellig langs te komen, die denken dat ook… 

Nederland weet dat alleen nog niet. Maar eerlijk is eerlijk, tot vorig jaar had ook nog niemand van Duncan Laurence gehoord…  En die bleek best leuk. Dus toen we Vader Abraham vroegen wie een show moest maken over het songfestival, twijfelde hij geen moment: “dan Robbert Jan maar!”

 

 

ZA
24
FEB
Robbert Jan Proos
Het Songfestival volgens Proos
toegang € 15,00
incl. consumptie
aanvang
20.15 uur